SzGD Innovációs Inkubátor Irodaház

Tisza partján, Szeged északi hídfőjénél áll a környezet által inspirált épülettömeg. Az egyes épületrészek, nyílászárók, és kiegészítők, mind dél felé, a belvárosra nézve növekednek, követve a folyásirányt.

!127 2016-03-17 c6 ejjel

!127 2016-03-17 c6 ejjel

!127 2016-03-17 c6 ejjel

!127 2017-01-16 c1

!127 2017-01-16 c1

!127 2017-01-16 c1

02 !127 2017-01-16 c13 (up-dated)

02 !127 2017-01-16 c13 (up-dated)

02 !127 2017-01-16 c13 (up-dated)

03 !127 2017-01-16 c9

03 !127 2017-01-16 c9

03 !127 2017-01-16 c9

04 !127 2017-01-16 c8

04 !127 2017-01-16 c8

04 !127 2017-01-16 c8

05 20161026_134012

05 20161026_134012

05 20161026_134012

06 20160824_131331_uj

06 20160824_131331_uj

06 20160824_131331_uj

07 20161109_125401

07 20161109_125401

07 20161109_125401

08 20161109_125323

08 20161109_125323

08 20161109_125323

09 P1370538_uj

09 P1370538_uj

09 P1370538_uj

10 20170111_150653

10 20170111_150653

10 20170111_150653

11 20170111_155734

11 20170111_155734

11 20170111_155734

12 20161207_124252

12 20161207_124252

12 20161207_124252

13 20161123_143137

13 20161123_143137

13 20161123_143137

14 20161123_143141

14 20161123_143141

14 20161123_143141

15 IMG_1284

15 IMG_1284

15 IMG_1284

16 IMG_1289

16 IMG_1289

16 IMG_1289

17 IMG_1268

17 IMG_1268

17 IMG_1268

18 IMG_1271

18 IMG_1271

18 IMG_1271

19 20161123_145335

19 20161123_145335

19 20161123_145335

Design by LAB5 architects / Nyerges Judit, Szegedi Zoltán, Tótszabó Tamás | Társtervezők: Temesvári / Kelevill / Terraplan / 4D | Építtető: SzGD | Első ütem: 7500 m2 irodaház (Összesen 22.000 m2) | 2016-2017 Koncepció terv + Építési engedélyezési terv + Kiviteli terv + Művezetés | Képek és renderek: LAB5 architects

Kerekes Lakóház

Az építési telek kontúrja egy szabálytalan sokszög, míg az építtető elvárása olyan lakások kialakítása volt, ahol minden fal merőlegesben találkozik. Így alakult ki a cikkcakkos beépítési alaprajz. A városképhez történő illeszkedést, az utcavonalra illeszkedő erélyek teszik lehetővé. A földszint anyagában és geometriájában is eltér a felette lévő tömegtől, így egy magas lábazatként viselkedik, és jelzi a mögötte lévő eltérő funkciót (parkolók). Látványterv: LAB5 architects.

!102 2014-07-23 c1 sky1

!102 2014-07-23 c1 sky1

!102 2014-07-23 c1 sky1

!102 2014-07-23 c7

!102 2014-07-23 c7

!102 2014-07-23 c7

!102 2014-07-23 c6 sky1

!102 2014-07-23 c6 sky1

!102 2014-07-23 c6 sky1

!102 2014-07-23 c15

!102 2014-07-23 c15

!102 2014-07-23 c15

!102 2014-07-23 c4 04

!102 2014-07-23 c4 04

!102 2014-07-23 c4 04

!102 2014-07-23 c3 sky1

!102 2014-07-23 c3 sky1

!102 2014-07-23 c3 sky1

Építészeti koncepció, építési engedélyezési terv, és generál kiviteli terv: LAB5 | Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna, Tóth Tamás | Építtető: Atreao Research | Statika: Terraplan’90 Puskás Balázs | Gépészet: KLF Energo Kft Barta Ervin | Elektromos: Kelevill Kelemen Ferenc | Látványterv: LAB5 architects | Info: 2014-2015 | 1500 m2 | kiviteli terv

Vision Towers Iroda Belső

 A Vision Towers a Váci utcai irodafolyosó mentén található új irodaépület. A Déli szárny felső két szintjét elfoglaló iroda belsőépítészete nagyban alapszik az építtető design kézikönyvére – azonban sikerült azon felül új elemeket is beilleszteni. Ilyen a két szintet összekötő, belső lépcső, mely egy hajtogatott elemre hasonlít. A belső magba kerültek a “sötét” funkciók, melyek faburkolatot nyertek. Szintén egyedi a recepció terénél található “feature wall”, melyet kihúzogatott gyógyszeres fiókok inspiráltak – az Építtető brandjéhez illően. Az egyterű irodát üvegfalak és növények szeparálják kisebb területekre. Fotók: Bujnovszky Tamás.

3E7E0051

3E7E0051

3E7E0051

3E7E0049

3E7E0049

3E7E0049

3E7E0042

3E7E0042

3E7E0042

3E7E0027

3E7E0027

3E7E0027

3E7E9968

3E7E9968

3E7E9968

!089 2015-01-29 staircase view

!089 2015-01-29 staircase view

!089 2015-01-29 staircase view

3E7E0095

3E7E0095

3E7E0095

3E7E0094

3E7E0094

3E7E0094

3E7E0103

3E7E0103

3E7E0103

3E7E0107

3E7E0107

3E7E0107

3E7E0069

3E7E0069

3E7E0069

3E7E0111

3E7E0111

3E7E0111

3E7E9999

3E7E9999

3E7E9999

!089 2015-01-29 6th floor plan_200

!089 2015-01-29 6th floor plan_200

!089 2015-01-29 6th floor plan_200

3E7E0022

3E7E0022

3E7E0022

3E7E9964

3E7E9964

3E7E9964

3E7E9977

3E7E9977

3E7E9977

3E7E0036

3E7E0036

3E7E0036

3E7E0004

3E7E0004

3E7E0004

Belsőépítészeti koncepció és kiviteli terv: LAB5 | Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna | Szegedi Zoltán, Tóth Tamás, Vámos Zoltán | Építtető: Futureal | Kivitelező: Pedrano Group | Project management: JLL Hungary | Bútorok: Kinnarps, Europa Design | Lámpák: BeLight | Szőnyeg: Milliken | Növények: PlantArt | Fotók: Bujnovszky Tamás | Info: 2013-2015 | 2200m2 | Átadva

Tamp & Pull

 

Magyarország legfinomabb new wave kávéja immáron 2 éve a Tamp&Pullnál kapható. Ennek köszönhetően, a tulajdonosok egy új, belvárosi helyszín megnyitása mellett döntöttek, a Bank Center Arany János utcai frontjánál. A belső középpontjában egy régi kávégép áll, aminek a hátsó frontja üvegre van cserélve – ez adta az ötletet, hogy a belsőépítészet is legyen valami hasonló. A lámpák a felcsavart kábeleken lógnak, a falakon rézcsövek tekeregnek szabadon.

tampull-9146

tampull-9146

tampull-9146

tampull-9149

tampull-9149

tampull-9149

tampull-9151

tampull-9151

tampull-9151

tampull-9153

tampull-9153

tampull-9153

tampull-9157

tampull-9157

tampull-9157

tampull-9163

tampull-9163

tampull-9163

tampull-9164

tampull-9164

tampull-9164

tampull-9167

tampull-9167

tampull-9167

tampull-9168

tampull-9168

tampull-9168

tampull-9169

tampull-9169

tampull-9169

tampull-9171

tampull-9171

tampull-9171

tampull-9176

tampull-9176

tampull-9176

tampull-9178

tampull-9178

tampull-9178

tampull-9181

tampull-9181

tampull-9181

tampull-9184

tampull-9184

tampull-9184

tampull-9185

tampull-9185

tampull-9185

tampull-9187

tampull-9187

tampull-9187

tampull-9190

tampull-9190

tampull-9190

tampull-9193

tampull-9193

tampull-9193

tampull-9197

tampull-9197

tampull-9197

tampull-9199

tampull-9199

tampull-9199

design by LAB5 | Erdélyi Linda, Dobos András, Gáspár Virág Anna, Tóth Tamás | fényképek: Batár Zsolt | építtető: http://tamppull.hu/ | terv: 2013 | megvalósítás: 2014

EMKE irodaház

Az EMKE Irodaház belső átalakítása és felújítása 2012-től 2014-ig tartott. A belsőépítészeten túl megújult a teljes gépészeti rendszer is. Az új design elemeket egyrészt alárendeltük a meglévő épület adta kereteknek, másrészt egy zöld sziget atmoszférájának megidézése volt a cél.

!065 e-01

!065 e-01

!065 e-01

!065 e-09_cropped

!065 e-09_cropped

!065 e-09_cropped

!065 e-12

!065 e-12

!065 e-12

!065 e-14

!065 e-14

!065 e-14

!065 e-18_rotation_cropped

!065 e-18_rotation_cropped

!065 e-18_rotation_cropped

!065 e-19

!065 e-19

!065 e-19

!065 e-20

!065 e-20

!065 e-20

!065 e-22

!065 e-22

!065 e-22

!065 e-25

!065 e-25

!065 e-25

!065 e-32

!065 e-32

!065 e-32

!065 e-33

!065 e-33

!065 e-33

!065 e-34

!065 e-34

!065 e-34

!065 e-36

!065 e-36

!065 e-36

!065 e-37

!065 e-37

!065 e-37

!065 e-38

!065 e-38

!065 e-38

!065 e-39

!065 e-39

!065 e-39

!065 e-40

!065 e-40

!065 e-40

!065 e-41

!065 e-41

!065 e-41

!065 e-42

!065 e-42

!065 e-42

!065 e-43

!065 e-43

!065 e-43

!065 e-51

!065 e-51

!065 e-51

!065 e-52

!065 e-52

!065 e-52

Belsőépítészeti koncepció és kiviteli terv: LAB5 | Kivitelező FÉSZ Zrt | Fotók: Bujnovszky Tamás | Info: 2013 | 10000m2 | Átadva

MOM SPAR üzletbelső

A MOM-park bevásárlóközpontban nyitandó új SPAR zászlóshajó üzletének kialakítását meghívásos pályázaton nyertük el.  Célunk egy olyan egyedi hangulatú üzlet kialakítása, amely a cég és az adott üzlet pozíciójához méltó, pozitív vásárlói környezetet biztosít.Az alaprajzi elrendezés kidolgozása során fontos elem volt a vásárlói közlekedőfelületek szabad áramlása, irányítása a kellemes használat érdekében.A szabadon elhelyezett csemege-sziget, finom szögtörésekkel irányított térfalak, tagolt és irányított álmennyezeti részek együttműködésével az eredetileg nyomasztó arányú tér helyett egy szellősebb, nagyobb belmagasságú, átlátható tér jött létre. A választott színharmóniák és a világítás a sokszínű áruválasztékra fókuszálja a figyelmet egy finom alaphangulatot adva a helynek, amelyet a természetes fa bútor és álmennyezet gazdagít.

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0101

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0101

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0101

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0001

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0001

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0001

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0002

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0002

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0002

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0003

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0003

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0003

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0004

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0004

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0004

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0005

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0005

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0005

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0006

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0006

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0006

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0007

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0007

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0007

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0008

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0008

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0008

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0009

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0009

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0009

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0100

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0100

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0100

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0103

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0103

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0103

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0111

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0111

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0111

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0112

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0112

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0112

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0113

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0113

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0113

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0115

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0115

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0115

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0116

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0116

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0116

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0117

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0117

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0117

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0118

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0118

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0118

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0119

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0119

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0119

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0120

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0120

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0120

Belsőépítészeti koncepció és kiviteli terv: LAB5 | General építészet MŰÉP | Kivitelező EMEL Kft | Signage Tolnai Zsuzsi, Halasi Rita | Bútorok: Enter Team, Solymosi, Hi-Macs Macsali, Art-Innova | Lámpák: Solinfo, Zumtobel, Toboz Design, Enter Team | Bolt berendezés: Hauser, Umdasch | Fotók: Batár Zsolt | Info: 2013 |  1900m2 | Átadva

MediCover AlkotásPoint

Exclusive modern magánklinika kialakításában vehettünk részt az Alkotás Point irodaházban. A belsőépítészet vizuális koncepcióját dolgoztuk ki és próbáltuk segíteni a limitált idejű megvalósítás alatt. A Megbízó előnyben részesítette a feszes fekete-fehér-szürke koncepciót ívesen lekerekített fordulókkal. Fontos volt a zöld visszacsempészése a térbe, mely a lobby nagy üvegfalánál vízszintes és függőleges felületen is megvalósult. A közlekedő folyosókon és a lobbyban padlóba süllyesztett virágládákba ültetett növények teszik komfortosabbá a tereket.

!075alkotas VIP

!075alkotas VIP

!075alkotas VIP

!075alkotas lobby

!075alkotas lobby

!075alkotas lobby

!075alkotas folyoso

!075alkotas folyoso

!075alkotas folyoso

Építészet és kiviteli terv: Építész Studio Belsőépítészeti koncepció és kiviteli terv: LAB5 Info: 2012 | A+ Office 1600m2 | Átadva

Százhalombatta, Konferencia központ, új képek

Új, szuper fotók Bujnovszky Tamástól, nem sokkal a főtér átadása után.

sz26

sz26

sz26

sz14

sz14

sz14

sz11 fixed

sz11 fixed

sz11 fixed

sz42

sz42

sz42

sz23

sz23

sz23

sz52

sz52

sz52

sz51

sz51

sz51

sz50

sz50

sz50

sz45

sz45

sz45

sz56

sz56

sz56

sz75

sz75

sz75

sz09

sz09

sz09

sz74

sz74

sz74

sz46

sz46

sz46

Építészeti koncepció és kiviteli tervek: KTS & LAB5
Info: 2011 | Konferencia Központ, üzletek, 86 lakás, 90 férőhelyes garázs, táncház (15000m2) és a főtér rendezése (20000 m2)|

ModularHaus Istria

Modular house Istriában. A házak autódaruval és trélerrel bárhol lerakhatóak. Hőszigetelt, mosuláris elrendezés, akár lakóház is építhető belőle. Az ECO változat teljesen ökológikus szemlélettek készült, szinte csak újrahasznosítható anyagokból.

!070 horvattECO alaprajz

!070 horvattECO alaprajz

!070 horvattECO alaprajz

!070 eco_01

!070 eco_01

!070 eco_01

!070 horvattModern alaprajz

!070 horvattModern alaprajz

!070 horvattModern alaprajz

!070 modern_01

!070 modern_01

!070 modern_01

!070 modern_02

!070 modern_02

!070 modern_02

!070 modern_03

!070 modern_03

!070 modern_03

Péntek Zsolt, Modular Haus / Közreműködők: LAB5 – Korényi Balázs, Lukács Eszter, Vámos Zoltán

ModularHaus Szeged

A “Modular” nevű, mobilházak építésével foglalkozó cég számára készítettünk ezt a szegedi házat. A 40 nm-es alapterületű épület 1 db, mobil egységből készült el.  A burkolat vörösfenyő lambériából és fehérre pácolt okume lemezből készült. a teraszburkolat fa-műanyag keverékből. Az épület trélerrel és daruval bárhova lehelyezhető, és az egységek külön-külön is működőképesek, a ház átalakítása (bővítése, csökkentése) így csak szándék és pár pillanat kérdése.

!070 megyesi01

!070 megyesi01

!070 megyesi01

!070 megyesi alaprajz

!070 megyesi alaprajz

!070 megyesi alaprajz

LAB5 2012, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna, Lukács Eszter

ALL CONTENT © 2011 LAB5