A Kinnarps House iroda és showroom belsőépítészete

Helyszín: 1133 Budapest, Váci út 92.

Építtető: Kinnarps Hungary Kft.

Tervezés: 2015

Megvalósulás: 2016

Lépték: 506 m2

Vezető tervezők: LAB5 architects | Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna

Tervezők: Kendi Bogáta, Nyerges Judit, Tótszabó Tamás

Látványtervek: LAB5

 

A Kinnarps bútorok kifinomult, puha eleganciájához igazodó gömbölyded tárgyaló és a selymes rózsaszín konyha kapott központi helyett a flexibilisen alakítható bemutatótérben. A konyha élénk zöld növényeivel és az északi természetességet idéző fa burkolatával egyaránt válik az áramló, nyitott irodatér centrumává és életének központjává, ahol egy csésze kávé mellett az irodatér egésze megszemlélhető.

...több mutatása

Mi történik akkor, ha Európa első számú irodabútoros cége átalakítja irodáját és nem csak az enteriőr változik, de egy teljesen új koncepció alapján kezdenek el dolgozni fűszerezve mindezt egy konferenciaközponttal?

A Kinnarps Hungary saját irodája és bemutatótermének felújításának igényével kereste fel irodánkat.

Formabontót alkotni hazai pályán nem nehéz feladat, 3 funkciót egy térbe integrálni és aktivitás alapú munkavégzésre váltani már annál izgalmasabb kihívás. A közel 1300 m2-es területen ugyanis nem csak az iroda és a bemutatóterem működik, a hozzá tartozó konferenciaközpontba minden nap érkeznek vendégek különböző rendezvényekre, akik a szünetekben előszeretettel dolgoznak az erre kínálkozó szigeteken.

A belsőépítészeti koncepciót terén a flexibilitást helyeztük előtérbe, hiszen ezt nem csak ABW koncepció alapja, hanem a változó korok, változatos irodai munkavégzése, valamint a folyamatosan frissülő termékpaletta is megköveteli.

Gömbölyű formák, kellemes színek, puha kárpitok, újrahasznosított, környezetbarát anyagok, élőnövények, mohafal jellemzik a teret. Mindez felruházva a választás szabadságával –ugyanis bárhonnan bármikor dolgozhatunk. Inspiráló tereket alkottunk, egyaránt vannak dedikált és szabadon elfoglalható munkaállomások, valamint kooperációt, koncentrációt és rekreációt biztosító terek, nyitott, flexibilis irodatér, otthonos tárgyaló.

Sokkal többről szól ez, mint hogy break-out zónákkal tarkítottuk az íróasztal-rengeteget. Az új környezet így nem öncélú designkoncepció lett, hanem egy a saját igényekre és munkafolyamatokra optimalizált iroda.

Az ergonomikus munkavégzés biztosítása és annak megfelelő kialakítása az egyik legfontosabb szempont volt a tervezés során, az iroda minden szegletéből sugárzik a svéd gondoskodás. Az ülő/álló asztalok elhelyezése csak a kezdet volt, ugyanis az aktivitás alapú munkavégzés mozgásra ösztönzi a kollégákat, megőrizve ezáltal egészségüket. A kellemes akusztikai miliőn át a kialakításon keresztül az egész napi folyamatos munkavégzést is szem előtt tartottuk. Ennek köszönhetően az új irodában az esztétikai és vizuális kialakítás szorosan összefügg a funkcionalitással, mind belsőépítészetileg, mind a bútorok elhelyezésének szempontjából erősítik egymást.