Sanofi irodabelső

Helyszín: Váci Greens Irodaház, Budapest

Építtető: Sanofi

Tervezés: 2019

Megvalósulás: 2020

Lépték: 3.500 m2

Tervezők: LAB5 architects | Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna | Sipos Rebeka, Anna Beketova, Kozma Zoltán, Szegedi Zoltán, Tóth Annamária

Pattern design, grafika: Veszprémi Lili

Generál tervek: Lukács és Vikár

Világítástervezés: Solinfo Lighting Embassy

Akusztikus: AQrate | Fürjes Andor

Projekt manager: CBRE | Molnár András

Épületfotók: Batár Zsolt

 

A Sanofi egy globális gyógyszeripari vállalat, új irodájukat a Váci Greens Irodaházban nyitották meg. Az iroda belsőépítészeti koncepciója a budapesti lokáció kiemeléséré épül. Az épület alaprajzát három fő traktus határozza meg, melyeket hídszerű, keskenyebb tömegek kötnek össze. A fő traktusokban helyezkednek el a liftmagok, melyek közül a reprezentatív megérkezésre a sétány melletti tömegben található lift szolgál.

A koncepcióban 5 fő helyi látványosságot jelenítettünk meg: Parlament – recepció; Budai Vár - work café; Gellért-hegy - community center; Erzsébet híd - open office terület; Szabadság híd - open office terület.

 

...több mutatása

 

A koncepcióban megjelennek Budapest fő látványosságai, melyekkel nemcsak a városba érkező turisták, hanem az itt élő emberek is nap mint nap találkoznak. Ezek a koncepcionális „jelenetek” amellett, hogy változatos belsőépítészeti hangulatot kölcsönöznek az egyes területeknek, a tájékozódást is nagyban segítik az irodatérben.

Parlament:

A recepció térben a Parlament épületének külső és belső anyaghasználata és építészeti motívumai köszönnek vissza. A Parlamentre jellemző piros és kék szövetek, a sárgaréz és fa felületek üde színfoltokként jelennek meg a bútorokon és a falakon, melyeket opálüveg burás világítótestek egészítenek ki. Az építészeti karaktert erősen meghatározó csúcsíves homlokzati nyílások a recepció melletti összenyitható board room üvegfal mintázatában fedezhető fel, grafikusan utalva ezzel a kapcsolatra.

Budai Vár:

A recepcióhoz kapcsolódó, annak terével szinte összenyitható work café a Budai Vár arculatát nyerte el. A térben a bútorok és falak színei megidézik a vári házak homlokzatainak finom pasztell vakolatát. A vár épületének két meghatározóbb anyagát a természetes követ, és a patinás réz tetőt a padlóburkolat kő hatásával, és a konyhabútor élénk zöld színével csempésztük a térbe. Az üvegfal grafika a Halászbástya növénymotívumú ornamentikájából merít, melyet megerősít a fehér, töredezett mintázatú padló betét.

Gellért-hegy:

Bár a Gellért-hegy nem építészeti látványosság, mégis fontosnak tartottuk, hogy egy, a város látképét ilyen erősen meghatározó terület is felsorakozhasson. A Community Center funkciója a gyülekezésről és a kikapcsolódásról szól, így ideális választás volt egy természeti kép megelevenítése a koncepcióban.  A hegy két legfontosabb alkotóeleme a szikla és a zöld növénytakaró egyaránt megjelennek a területen. A szikla maga a lépcsősen felemelkedő dobogó, amelyet körbe vesznek, sőt benőnek a növények. A kikapcsolódás egyik legfontosabb eleme az úgynevezett kioszk, amely lugas-szerű építményével a Community Center pavilonjaként működik. A tér melletti tárgyalósor üvegfal grafikája a hegy növény és szikla rajzolatát ábrázolja.

Erzsébet híd:

Az irodatérben két karakteresen elkülöníthető open office terület van, az Erzsébet híd és a Szabadság híd. Az Erzsébet híd terület esetében a padló, a falburkolatok és a fő bútordarabok monokrómok (szürkék, fehérek és feketék), hogy megidézzék a híd fehér festését és szürke aszfaltjának színét. A híd fontos elemei a szegecsek és a légies, könnyed vonalak, melyek erős geometrikus mintákkal társulnak. A térben található oszlopburkolatok a híd pillérjeire utalnak. A pasztell színű mobilbútorok és falfestések esetében a nyári napfény által megszínezett felületekből indultunk ki.

Szabadság híd:

A Szabadság híd irodatér a híd karakteres zöld színére épít, melynek árnyalatai megjelennek a szőnyegen, a falakon és a bútorokon is. A tér oszlopburkolatai a híd ornamentikáját követik, a falburkolati elem a mögötte levő falfestéssel pedig a híd tartópillérei között átsejlő kék eget szimbolizálja. Az üvegfal grafikák a híd jellegzetes sziluettjét formázzák.