LogMeIn irodabelső

Helyszín: East-West Business Centre Irodaház, Budapest

Építtető: LogMeIn

Tervezés: 2019

Megvalósulás: 2020

Lépték: 2.500 m2

Tervezők: Matisz Alíz + LAB5 architects | Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna | Kupi Benedek, Németh Diána, Székely Dávid

Statika: Ungi Balázs

Épületgépészet: ReEnergy | Sipos András

Elektromos: Kelevill | Szikora Nándor, Szepesi Ferenc

Világítástervezés: Solinfo Lighting Embassy

Tűzvédelmi konzulens: Fireeng | Decsi György

Akusztikus: AQrate | Fürjes Andor

Kivitelező: Fitout Zrt.

Projekt manager: CBRE | Molnár András

Épületfotók: Palkó György

 

LogMeIn hazánk egykori legsikeresebb start-upja mára kinőtte eredeti helyét, immár a felnőtt cégek sorába lépett. Globális vállalat, bostoni központtal, a fejlesztés továbbra is maradt. Az új irodaterületet az Astorián álló East-West Business Centre Irodaház első emeletén bérelte ki, melyhez Matisz Alízzal a LAB5 közösen alkotta meg a belsőépítészetet.

 

...több mutatása

 

A koncepció kiinduló pontja a vállalat szakmai tevékenysége. A LogMeIn felhőalapú szolgáltatást nyújt, a space plan kialakításában, és egyes motívumok esetén is a felhő metaforát alkalmaztuk.

Flexibilis egyterű irodatér, hatékony kihasználással, és jól leszeparált közösségi területekkel, melyek a forgalmas utcákra néznek. A fejlesztők a nyugodtabb területen ülnek, a stand-up meeting területei és a lounge-ok aránya a vállalt filozófiájához alkalmazkodik. Térben álló dobozok, kisebb tárgyalók falain az üvegezett felületek, a mosdókban a tükrök is íves lekerekítést kaptak.

A sarokhomlokzat üvegezett terébe egy hangulatos, fényes csempékkel burkolt irodai bárt terveztünk.

A főbejárattal szemben egy hangsúlyos, emelt padozatú, kissé amfiteátrum jellegű közösségi előadó tér található, melyen a felhő motívumok tükröződő lógatott elemekként újra feltűnnek.

A munka magas színvonalához a különleges design érzékű Építtetői hozzáállás nagyban hozzájárult.