Sanofi 3 Irodabelső

Helyszín: 1138 Budapest, Váci út 133., Váci Greens E Épület

Építtető: Chinoin Zrt

Tervezés: 2022

Megvalósulás: 2023

Lépték: 3.400 m2

Tervezők: LAB5 architects | Erdélyi Linda, Dobos András, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna

Projektvezető: Kis Alexandra

Építészek és tervezők: Bató Blanka, Csépányi Diána, Kőszegi Simon, Sipos Rebeka

Épületfotók: Jaksa Bálint

 

A HUb2 koncepciója az utazás élményére épül. Olyan embereknek terveztük, akik egy nemzetközi cégnél végeznek változatos munkát, és fontos volt, hogy mindezt Magyarországon teszik. Szerencsés módon már a harmadik területet tervezhettük a Sanofinak, így folyamatosan lehetett új koncepción gondolkodni.

Nem csak alaprajzilag, de működésben és designban is mindig meg tudott újulni a cég belsőépítészeti felülete az évek során. A változó dolgozói munkavégzésre a vállalat folyamatosan nagy figyelmet fordít, monitorozza azt, és az új iroda kialakításakor válaszol az új igényekre.

Hogy lehet ma egy fiatalt bevonzani az irodába? Mi az, ami ott tartja és hatékonyan segíti a munkavégzését, amikor annyi minden változik körülöttünk? A megoldás a változtatható terek ötvözése fix pontokkal, egy olyan enteriőrben, ami a természeti értékeket igyekszik átvitt értelemben felidézni nekünk minden nap.

A standard irodai munkahelyek sok zölddel és lounge területekkel lettek elválasztva egymástól. A 3400 m2-en kialakítottunk egy nagy konyhát kávézóval és előadásokra alkalmas multifunkcionális térrel. A legnaposabb Váci út felőli sarok kapott pedig egy eltérő hangulatú rekreációs kávézó ponttal lett gazdagabb.

A kedvenc tér talán az irodaházak belső udvarára néző légies sarok, ahol jó a napjárás, látszanak a fák, a ping-pong asztalból bármikor rögtönzött tárgyaló lehet - vagy a könnyű mobil bútorokat gyorsan arrébb tolva jóga vagy torna teret tehetünk szabaddá.

A bejárati megérkezés egy zöld dzsungelben történik, ahonnan növényekkel határolt üveg dobozok nyílnak, lehetőséget teremtve egy workshop vagy nagy tárgyalás megtartásához.

Magyarország természeti kincseit az előző Sanofi projektben idéztük fel - itt most az utazás került a fókuszba. Utalunk a Sanofi megújult logójára és arra, hogy az itt dolgozó emberek milyen sok területet kötnek össze munkájukkal.

A hajózás, vonatozás, repülés vezeti az embereket az egyes terek között a magok menti folyosókon, megérkezve pedig a víz alatti és feletti hangulat, a kiszáradt szikkadt nyári földek és felhők fölötti érzések jutnak az ember eszébe.

Reméljük, sok érdekes és tartalmas időt tudunk teremteni az itt dolgozóknak ezzel a funkcionálisan is jól működő, de érzelmi síkon is inspiráló térrel.