Kerekes Residential

The contour of the existing side is an irregular shape, while the Client wants only rooms where all walls are perpendicular. This way the volume has a zigzag floor plan. In the meanwhile, all the balconies are indicating the traditional street lines. The ground floor is different from the ones above, so it looks like a high plinth, and also shows honestly that hides a different function (ground floor parking). Visuals by LAB5.

!102 2014-07-23 c1 sky1

!102 2014-07-23 c1 sky1

!102 2014-07-23 c1 sky1

!102 2014-07-23 c7

!102 2014-07-23 c7

!102 2014-07-23 c7

!102 2014-07-23 c6 sky1

!102 2014-07-23 c6 sky1

!102 2014-07-23 c6 sky1

!102 2014-07-23 c15

!102 2014-07-23 c15

!102 2014-07-23 c15

!102 2014-07-23 c4 04

!102 2014-07-23 c4 04

!102 2014-07-23 c4 04

!102 2014-07-23 c3 sky1

!102 2014-07-23 c3 sky1

!102 2014-07-23 c3 sky1

Architectural concept, building permit, general execution design: LAB5 | Linda Erdélyi, András Dobos, Balázs Korényi, Virág Gáspár, Tamás Tóth | Client: Atreo Research | SE: Terraplan’90 Balázs Puskás | Mechanical: KLF Energo Kft Ervin Barta | Electrical: Kelevill Ferenc Kelemen | Visualisation: LAB5 architects | Info: 2014-2015 | 1500 m2 | execution drawings

Vision Towers Office Interior

Vision Towers is an office building located on the popular “office corridor” of Budapest. The office with the interior of LAB5 architects occupies the highest two floors of the South wing. However the Client had a strict design guide book, we could install some unique solutions together. The two floor is linked via a new staircase, that looks like a folding structure or origami of the white interior. The “dark” functions are put into the core of the wing, and finished with wooden surface. THe feature wall of the reception space looks like a system of drawers of a pharmacy – it is inspired by Client’s brand. The demand was a mostly open space office interior, it became separated by glass division walls and greenery. Photos by Tamás Bujnovszky.

3E7E0051

3E7E0051

3E7E0051

3E7E0049

3E7E0049

3E7E0049

3E7E0042

3E7E0042

3E7E0042

3E7E0027

3E7E0027

3E7E0027

3E7E9968

3E7E9968

3E7E9968

!089 2015-01-29 staircase view

!089 2015-01-29 staircase view

!089 2015-01-29 staircase view

3E7E0095

3E7E0095

3E7E0095

3E7E0094

3E7E0094

3E7E0094

3E7E0103

3E7E0103

3E7E0103

3E7E0107

3E7E0107

3E7E0107

3E7E0069

3E7E0069

3E7E0069

3E7E0111

3E7E0111

3E7E0111

3E7E9999

3E7E9999

3E7E9999

!089 2015-01-29 6th floor plan_200

!089 2015-01-29 6th floor plan_200

!089 2015-01-29 6th floor plan_200

3E7E0022

3E7E0022

3E7E0022

3E7E9964

3E7E9964

3E7E9964

3E7E9977

3E7E9977

3E7E9977

3E7E0036

3E7E0036

3E7E0036

3E7E0004

3E7E0004

3E7E0004

Interior concept and construction plans LAB5 | Linda Erdélyi, András Dobos, Balázs Korényi, Virág Gáspár | Zoltán Szegedi, Tamás Tóth, Zoltán Vámos | Client: Futureal | Constructor: Pedrano Group | Furniture: Kinnarps, Europa Design | Lamps: BeLight | Carpet: Milliken | Növények: PlantArt | Photos: Tamás Bujnovszky | Info: 2013-2015 | 2200m2 | completed

Tamp & Pull

 

Budapest is undergoing a certain big bang of new wave cafeteries, and Tamp&Pull is serving the best caffee already for the second year. The company decided to open its new coffee shop in the city centre, at Arany János street “Bank Center” Office Building. LAB5 architects were impressed by the old caffee maker to be put in the middle of the space, so the decoration got a similar look. Lights are hanging on cable loops, walls are ribboned around by copper tubes.

tampull-9146

tampull-9146

tampull-9146

tampull-9149

tampull-9149

tampull-9149

tampull-9151

tampull-9151

tampull-9151

tampull-9153

tampull-9153

tampull-9153

tampull-9157

tampull-9157

tampull-9157

tampull-9163

tampull-9163

tampull-9163

tampull-9164

tampull-9164

tampull-9164

tampull-9167

tampull-9167

tampull-9167

tampull-9168

tampull-9168

tampull-9168

tampull-9169

tampull-9169

tampull-9169

tampull-9171

tampull-9171

tampull-9171

tampull-9176

tampull-9176

tampull-9176

tampull-9178

tampull-9178

tampull-9178

tampull-9181

tampull-9181

tampull-9181

tampull-9184

tampull-9184

tampull-9184

tampull-9185

tampull-9185

tampull-9185

tampull-9187

tampull-9187

tampull-9187

tampull-9190

tampull-9190

tampull-9190

tampull-9193

tampull-9193

tampull-9193

tampull-9197

tampull-9197

tampull-9197

tampull-9199

tampull-9199

tampull-9199

design by LAB5 | Linda Erdélyi, András Dobos, Balázs Korényi, Virág Gáspár, Tamás Tóth | photos: Zsolt Batár | client: http://tamppull.hu/ | design: 2013 | realised: 2014

EMKE offices

The refurbishment of Emke Office Building run between 2012 and 2014. In addition to the interior renovation, the MEP system was fully replaced by a new, energy efficient one. All design steps were undertaken to the visual frames of the existing building, and the aim was to provide a green island atmosphere at the public zones.

!065 e-01

!065 e-01

!065 e-01

!065 e-09_cropped

!065 e-09_cropped

!065 e-09_cropped

!065 e-12

!065 e-12

!065 e-12

!065 e-14

!065 e-14

!065 e-14

!065 e-18_rotation_cropped

!065 e-18_rotation_cropped

!065 e-18_rotation_cropped

!065 e-19

!065 e-19

!065 e-19

!065 e-20

!065 e-20

!065 e-20

!065 e-22

!065 e-22

!065 e-22

!065 e-25

!065 e-25

!065 e-25

!065 e-32

!065 e-32

!065 e-32

!065 e-33

!065 e-33

!065 e-33

!065 e-34

!065 e-34

!065 e-34

!065 e-36

!065 e-36

!065 e-36

!065 e-37

!065 e-37

!065 e-37

!065 e-38

!065 e-38

!065 e-38

!065 e-39

!065 e-39

!065 e-39

!065 e-40

!065 e-40

!065 e-40

!065 e-41

!065 e-41

!065 e-41

!065 e-42

!065 e-42

!065 e-42

!065 e-43

!065 e-43

!065 e-43

!065 e-51

!065 e-51

!065 e-51

!065 e-52

!065 e-52

!065 e-52

concept and construction plans LAB5 | Constructor Fész Zrt | Photos: Bujnovszky Tamás | Info: 2013 | 10000m2 | finished

MOM SPAR supermarket interior

We have won the design of the new flagship store in a closed competition. Our goal was to create a supermarket with a unique atmosphere, which gives a positive customer enviroment.

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0101

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0101

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0101

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0001

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0001

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0001

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0002

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0002

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0002

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0003

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0003

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0003

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0004

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0004

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0004

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0005

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0005

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0005

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0006

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0006

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0006

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0007

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0007

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0007

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0008

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0008

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0008

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0009

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0009

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0009

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0100

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0100

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0100

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0103

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0103

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0103

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0111

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0111

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0111

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0112

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0112

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0112

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0113

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0113

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0113

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0115

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0115

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0115

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0116

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0116

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0116

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0117

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0117

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0117

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0118

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0118

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0118

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0119

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0119

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0119

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0120

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0120

!080 2013-11-14 LAB5 SPAR photo 0120

Interior concept and construction plans LAB5 | General architecture MŰÉP | Constructor EMEL Kft | Signage: Tolnai Zsuzsi, Halasi Rita | Furniture: Enter Team, Solymosi, Hi-Macs Macsali, Art-Innova | Lamps: Solinfo, Zumtobel, Toboz Design, Enter Team | Shop furniture: Hauser, Umdasch | Photos: Batár Zsolt | Info: 2013 |  1900m2 | finished

MediCover AlkotásPoint

We were involved in the process of building an exclusive modern private clinic at the Alkotás Point Office Building. We created the interior design concept and space plan, and helped the realisation of the interiors during the limited time of construction. The Client preferred the tight black-white-grey concept with rounded corners. It was important to us to smuggle back some green into the interiors, therefore designed vertical and horizontal green areas in the space. At the lobby in front of the window, on the corridors and in the lobby recessed into the floor green areas are making the space more comfortable.

!075alkotas VIP

!075alkotas VIP

!075alkotas VIP

!075alkotas lobby

!075alkotas lobby

!075alkotas lobby

!075alkotas folyoso

!075alkotas folyoso

!075alkotas folyoso

Architecture Concept and Executive Design: Építész Studio Interior Concept and Executive Design: LAB5 Info: 2012 | A+ Office 1600m2 | Completed

Százhalombatta, Conference Center, new pictures

The new pictures from photographer Bujnovszky Tamás, after the handover of the main square.

sz26

sz26

sz26

sz14

sz14

sz14

sz11 fixed

sz11 fixed

sz11 fixed

sz42

sz42

sz42

sz23

sz23

sz23

sz52

sz52

sz52

sz51

sz51

sz51

sz50

sz50

sz50

sz45

sz45

sz45

sz56

sz56

sz56

sz75

sz75

sz75

sz09

sz09

sz09

sz74

sz74

sz74

sz46

sz46

sz46

Architecture Concept and Executive Design: KTS & LAB5 Info: 2011 | Conference Center, retail, apartments, parking, landscape architecture (main square) 15000m2 |

ModularHaus Istria

Modular houses for Istria. The houses can be carried on a trailer, you can pick it up, and move it anywhere.

!070 horvattECO alaprajz

!070 horvattECO alaprajz

!070 horvattECO alaprajz

!070 eco_01

!070 eco_01

!070 eco_01

!070 horvattModern alaprajz

!070 horvattModern alaprajz

!070 horvattModern alaprajz

!070 modern_01

!070 modern_01

!070 modern_01

!070 modern_02

!070 modern_02

!070 modern_02

!070 modern_03

!070 modern_03

!070 modern_03

Péntek Zsolt, Modular Haus / Contributors: LAB5  – Korényi Balázs, Lukács Eszter, Vámos Zoltán

ModularHaus Szeged

It is another house for the company Modular, which builds modular mobile houses. The 40 sqm house was assembled from 1 modules, and placed near Szeged. The cladding is from larch wooden siding, which is extreme  durable, the terrace flooring is made of wooden-plastic compostite. The modules can be placed anywhere with a trailer and an auto crane, the also they are independent from each other, so transforming the building (extending or removing modules) is a matter of hours.

!070 megyesi01

!070 megyesi01

!070 megyesi01

!070 megyesi alaprajz

!070 megyesi alaprajz

!070 megyesi alaprajz

LAB5 2012, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna, Lukács Eszter

Thán Károly zoning plan

During the process of the planning we took into account the concept development plans of the near blocks , long-term vision of the Government and development opportunities arising from the field realities. Determining the parameters of the installation area have tried to adapt to these aspects. The environment of the project area in the Metro 4 the pace of building square greatly appreciated. The adjacent blocks of large-scale developments can take place: for the other side of the street Borszéki the metro depot is being built on the other side of the street Than Károly and along the Andor street in the former Volan area office and residential development is planned. The area surrounding the planned developments largely determine the trend lines. Current zoning of the project area moderate intensity, mixed-mounted institution in which to residential functions can be established, but its raison d’être reviewed in KSZT.

Thán Károly vizsgálatok inv

Thán Károly vizsgálatok inv

Thán Károly vizsgálatok inv

Thán Károly Szabályozási tervlap

Thán Károly Szabályozási tervlap

Thán Károly Szabályozási tervlap

Thán Károly Légifotó

Thán Károly Légifotó

Thán Károly Légifotó

urban design: Korényi és Társai Kft, LAB5

ALL CONTENT © 2011 LAB5