Thán Károly szabályozási terv

A tervezési területen javasolt beépítésnél figyelembe vettük a tömb közvetlen közelében tervezett fejlesztési elképzeléseket, az Önkormányzat távlati elképzeléseit, és a terület adottságaiból adódó fejlődési lehetőségeket. A terület beépítési paramétereinek meghatározásánál igyekeztünk igazodni a fenti szempontokhoz. A tervezési terület környezete a  4-es metró 1. ütemének kiépítésével az Etele térig jelentősen felértékelődik. A szomszédos tömbökben nagyarányú fejlesztések történnek: így a Borszéki utca másik oldalán a metró járműtelep épül ki, a Than Károly utca másik oldalán pedig az Andor utca mentén a volt Volán területén terveznek iroda, illetve lakásépítést. A terület környezetében tervezett fejlesztések nagyban meghatározzák annak fejlődési irányvonalait. A tervezési terület jelenlegi övezeti besorolása közepes intenzitású, vegyes beépítésű intézményterület, melyben lakófunkció is létesíthető, de ennek létjogosultságát a KSZT során felülvizsgáltuk.

Thán Károly Légifotó

Thán Károly Légifotó

Thán Károly Légifotó

Thán Károly Szabályozási tervlap

Thán Károly Szabályozási tervlap

Thán Károly Szabályozási tervlap

Thán Károly vizsgálatok inv

Thán Károly vizsgálatok inv

Thán Károly vizsgálatok inv

városépítészet: Korényi és Társai Kft, LAB5

ModularHaus

A “Modular” nevű, mobilházak építésével foglalkozó cég számára készítettünk egy bemutató házat . A 70 nm-es alapterületű épület 2 db, különálló (4*8 m-es) mobil egységekből készült el. Cél volt a minél autonómabb rendszer (napelem, elektromos fűtés, kandalló, minimális vízfogyasztás), és a modern kialakítás. A burkolat időtálló HPL lemezekből készült, a teraszburkolat fa-műanyag keverékből. Az épület trélerrel és daruval bárhova lehelyezhető, és az egységek külön-külön is működőképesek, a ház átalakítása (bővítése, csökkentése) így csak szándék és pár pillanat kérdése.

!070 kika variacio03

!070 kika variacio03

!070 kika variacio03

!070 kika nappali falnezet

!070 kika nappali falnezet

!070 kika nappali falnezet

!070 kika keleti homlokzat

!070 kika keleti homlokzat

!070 kika keleti homlokzat

!070 kika epitesi foto03

!070 kika epitesi foto03

!070 kika epitesi foto03

!070 kika epitesi foto02

!070 kika epitesi foto02

!070 kika epitesi foto02

!070 kika epitesi foto01

!070 kika epitesi foto01

!070 kika epitesi foto01

!070 kika déli homlokzat

!070 kika déli homlokzat

!070 kika déli homlokzat

!070 kika alaprajz

!070 kika alaprajz

!070 kika alaprajz

LAB5 2012, Korényi Balázs, Gáspár Virág Anna, Lukács Eszter

Cafe Yogya

Az Október 6. utcában segédkeztünk ennek a pici vietnami étteremnek a megnyitásánál. Sajnos azóta megszűnt, eredeti tulajdonosa eladta. A homlokzat átalakítása, engedélyeztetése és belsőépítészeti tanácsadás volt a feladatunk. A szűk térben sikerült maximalizálni a férőhelyek számát és korszerűsíteni a konyhatechnológiát.

dsc_0047

dsc_0047

dsc_0047

dsc_0020

dsc_0020

dsc_0020

dsc_0026

dsc_0026

dsc_0026

dsc_0027

dsc_0027

dsc_0027

dsc_0031

dsc_0031

dsc_0031

dsc_0033

dsc_0033

dsc_0033

kep_01

kep_01

kep_01

paramparam

OTI telep

1929-ben épült fel az egyszintes sorházakból álló OTI-telep. Az Országos Társadalombiztosító Intézet által 1929-ben Albertfalván felépített sorházas rendszerű kertvárosi lakótelep a két világháború közötti telepépítkezések egyik kiemelkedő emléke. A telep maga nem áll országos szintű műemléki védelem alatt, viszont fővárosi védettségű épületegyüttes. A lakótelep felépítése óta eltelt évtizedek nyomot hagytak az épületek külső homlokzatain. Sajnálatos módon az épületek állaga mára az elhanyagoltság miatt megromlott, a felújítások sajnos sem építészeti, sem örökségvédelmi szempontból nem voltak szerencsések. Ennek kezelésére szükséges volt a területre olyan Kerületi Szabályozási Tervet (KSZT) készíttetni, melynek alátámasztó munkarészeként olyan részletességű örökségvédelmi hatástanulmányt dolgoztunk ki, mely alapján szabályozhatóak lettek a bővítési lehetőségek, minták, anyaghasználat stb.

OTI reg_jelen helyszinkepet

OTI reg_jelen helyszinkepet

OTI reg_jelen helyszinkepet

OTI_tervezett alaprajzok metszet

OTI_tervezett alaprajzok metszet

OTI_tervezett alaprajzok metszet

OTI_tervezett homlokzat

OTI_tervezett homlokzat

OTI_tervezett homlokzat

OTI_vizsgalatok inv

OTI_vizsgalatok inv

OTI_vizsgalatok inv

városépítészet: Korényi és Társai Kft, LAB5

Hatvan Piac

2012-ben készült ez a koncepcióterv Hatvan város piacára.

!066 cam06 belso04_lighter

!066 cam06 belso04_lighter

!066 cam06 belso04_lighter

!066 cam03 hatso02_lighter

!066 cam03 hatso02_lighter

!066 cam03 hatso02_lighter

!066 cam01 légi_feliratozott

!066 cam01 légi_feliratozott

!066 cam01 légi_feliratozott

!066 alaprajz

!066 alaprajz

!066 alaprajz

LAB5 2012

Budai családi ház

2012-ben terveztük ezt a családi házat, amit meghívásos pályázaton nyertünk. Több változatot készítettünk, alább láthatóak a végleges vázlatterv képei.

!056 madártávlati meglévő

!056 madártávlati meglévő

!056 madártávlati meglévő

!056 madártávlati E-D-11-175 2011-10-21

!056 madártávlati E-D-11-175 2011-10-21

!056 madártávlati E-D-11-175 2011-10-21

!056 vazlatterv 2011-10-19

!056 vazlatterv 2011-10-19

!056 vazlatterv 2011-10-19

!056 vazlatterv bejárat 2011-10-19

!056 vazlatterv bejárat 2011-10-19

!056 vazlatterv bejárat 2011-10-19

!056 vazlatterv elol 2011-10-19

!056 vazlatterv elol 2011-10-19

!056 vazlatterv elol 2011-10-19

LAB5 2012, Korényi Balázs, Lukács Eszter

Mango, Váci utca, Belsőépítészet

MANGO fel kívánta újítani üzletét a Váci utcán, az új céges arculat szerint. Mi biztosítottuk a kivitelezéshez szükséges dokumentációt , és a mi javaslatunk szerint kibontották a nagyméretű felülvilágítót a nagy térben – így újra láthatóvá vált az eredeti állapot

IMG_1167

IMG_1167

IMG_1167

!053 mango vaci 02

!053 mango vaci 02

!053 mango vaci 02

!053 mango vaci 01

!053 mango vaci 01

!053 mango vaci 01

IMG_1086

IMG_1086

IMG_1086

IMG_1079

IMG_1079

IMG_1079

IMG_0984

IMG_0984

IMG_0984

IMG_0458

IMG_0458

IMG_0458

Belsőépítészeti koncepció és kiviteli tervek: LAB5
Info: 2011 |  Üzlet 300m2 |

 

Prolan U1 Irodaépület, Budakalász, Belsőépítészet

Nemrég fejeztük be az U1 épület kiviteli terveit. Az építkezés előreláthatólag 2012-ben kezdődik. Irodánk a koncepció megalkotásától kezdve a kiviteli tervig minden apró részletet megtervezhetett.

!045 prolan U1 interior 0005

!045 prolan U1 interior 0005

!045 prolan U1 interior 0005

05 1 em - padlo

05 1 em - padlo

05 1 em - padlo

!045 prolan U1 interior 004

!045 prolan U1 interior 004

!045 prolan U1 interior 004

!045 prolan U1 interior 003

!045 prolan U1 interior 003

!045 prolan U1 interior 003

!045 prolan U1 interior 002

!045 prolan U1 interior 002

!045 prolan U1 interior 002

Építészeti koncepció és kiviteli tervek: LAB5
Belsőépítészeti koncepció és kiviteli tervek: LAB5
Info: 2011 | A+ Iroda 1800m2 |

Prolan U1 Irodaépület, Budakalász, Építészet

Nemrég fejeztük be az U1 épület kiviteli terveit. Az építkezés előreláthatólag 2012-ben kezdődik. Irodánk a koncepció megalkotásától kezdve a kiviteli tervig minden apró részletet megtervezhetett.

!045 prolan U1 architecture 02

!045 prolan U1 architecture 02

!045 prolan U1 architecture 02

!045 prolan U1 architecture 03

!045 prolan U1 architecture 03

!045 prolan U1 architecture 03

!045 prolan U1 architecture 01

!045 prolan U1 architecture 01

!045 prolan U1 architecture 01

!045 prolan U1 architecture 04 inverz

!045 prolan U1 architecture 04 inverz

!045 prolan U1 architecture 04 inverz

Építészeti koncepció és kiviteli tervek: LAB5
Belsőépítészeti koncepció és kiviteli tervek: LAB5
Info: 2011 | A+ Iroda 1800m2 |

Esselte Iroda Budapest

Irodánk segítségével hosszas keresés után talált rá a multinacionális cég a számukra legmegfelelőbb bérleményre Budapest 13. kerületében.Fontos szempont volt az egyterű iroda nagyfokú természetes megvilágítása. A cég termékeinek egyik fő színét, a zöldet használva alakítottuk ki a központi közlekedőt és az alaprajzi elrendezésben is mindent az igényeknek megfelelőre szabtunk. A legnagyobb kihívás ebben a projectben a sok funkció kis alapterületen való elrendezése volt, meglévő hozott bútorokkal. A szeparálást igénylő területek hangsúlyos üvegfalat kaptak, továbbra is erősítve az együtt dolgozás élményét.

!050 helyszini fotok 01 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 01 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 01 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 04 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 04 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 04 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 03 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 03 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 03 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 02 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 02 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 02 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 05 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 05 2011-06-17 green

!050 helyszini fotok 05 2011-06-17 green

Architecture Concept and Executive Design: Finta Studio Interior Concept and Executive Design: LAB5 Info: 2010 | A+ Office 200m2 | Completed

ALL CONTENT © 2011 LAB5